Recepty na obed Recepty na obed

Šťavnatý čerešňový perník

Šťavnatý čerešňový perník
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Spojenie sladkých a šťavnatých čerešní s klasickým perníkovým cestom je presne také famózne, ako si ho práve teraz predstavujete.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Šťavnatý čerešňový perník
Spojenie sladkých a šťavnatých čerešní s klasickým perníkovým cestom je presne také famózne, ako si ho práve teraz predstavujete.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 20 porcií
Kalórie: 178 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

ČEREŠŇOVÝ SIRUP:

CESTO :

  • 400 g polohrubá múka
  • 200 g práškový cukor
  • 1 balíček kypriaci prášok do perníka
  • 1 KL sóda bikarbóna
  • 3 PL kakao
  • 1 PL perníkové korenie
  • 500 ml mlieko
  • 2 ks vajce
  • 200 ml olej

Postup varenia:
 

  • Najskôr si uvaríme čerešňový sirup: čerešne umyjeme, odkôstkujeme a vložíme do hrnca.
  • Pridáme cukor, pomarančovú kôru (2 tenké šupky), šťavu z celého pomaranča a vodu. Všetko spolu privedieme k varu a povaríme asi 5 minút.
  • Potom šťavu scedíme, primiešame amaretto a odložíme bokom, vychladnúť.
  • Z povarených čerešní odoberieme kúsky pomarančovej kôry a tiež ich necháme vychladnúť.
  • Na cesto si do väčšej misy navážime suché suroviny: múku, práškový cukor, kypriaci prášok do perníka, jedlú sódu, kakao a perníkové korenie.
  • Potom prilejeme mlieko, olej a pridáme celé vajíčka. Všetko spolu dobre vymiešame a nakoniec pridáme aj polovicu scedených čerešní.
  • Pečieme na papierom vystlanom hlbšom plechu pri 200°C zhruba 20 až 25 minút, alebo kým do stredu zapichnutá špajľa nevyjde čistá.
  • Ešte horúci koláčik rovnomerne zalejeme vlažným sirupom a na vrch rozložíme zvyšné povarené čerešne.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 178kcalSacharidy: 17gProteíny: 3gTuky: 11gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 3mgSodík: 11mgDraslík: 57mgVlákniny: 1gCukry: 2gVitamín A: 41IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 32mgKyselina listová: 38µgŽelezo: 1mgHorčík: 8mgFosfor: 44mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: perníky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.