Recept na jednoduché, vláčne mafiny s kúskami čerstvých jahôd.
Jednoduché, vláčne mafiny s kúskami čerstvých jahôd.
Suroviny – Ingrediencie:
- 100 ml mlieko
- 3 PL kyslá smotana al. jogurt
- 2 ks vajce
- 100 g roztopené maslo
- 260 g hladká múka
- 100 g kryštálový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- 1.5 KL kypriaci prášok
- 1/2 KL jedlá sóda
- 1 štipka soľ
- 150 g čerstvé jahody
Postup varenia:
- Rúru rozohrejeme na 180°C a jahody pokrájame na malé kocky.
- Vo väčšej miske spolu vyšľaháme mlieko, kyslú smotanu (jogurt), roztopené (nie horúce) maslo a celé vajíčka.
- V menšej miske spolu premiešame sypké suroviny: múku, cukor, vanilkový cukor, kypriaci prášok, sódu a štipku soli.
- Sypkú zmes preosejeme do tekutej zmesi a už len zľahka zapracujeme varechou alebo silikónovou špachtľou, kým už neuvidíme žiadne zvyšky múky. Nakoniec primiešame pokrájané jahody.
- Cesto rozdelíme medzi 12 papierových košíčkov, ktorými sme vystlali plech na mafiny.
- Pečieme 25 minút pri teplote 180°C, do zlatova.
- Jahodové mafiny necháme vychladnúť na mriežke a môžeme podávať.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 9gFosfor: 41mgHorčík: 6mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 41µgCalcium: 30mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 28IUVlákniny: 1gKalórie: 122kcalDraslík: 46mgSodík: 59mgCholesterol: 2mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 3gSacharidy: 26gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Mafiny