Recepty na obed Recepty na obed

Šťavnaté jahodové mafiny

Šťavnaté jahodové mafiny
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Recept na jednoduché, vláčne mafiny s kúskami čerstvých jahôd.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Šťavnaté jahodové mafiny
Jednoduché, vláčne mafiny s kúskami čerstvých jahôd.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 122 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 100 ml mlieko
  • 3 PL kyslá smotana al. jogurt
  • 2 ks vajce
  • 100 g roztopené maslo
  • 260 g hladká múka
  • 100 g kryštálový cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1.5 KL kypriaci prášok
  • 1/2 KL jedlá sóda
  • 1 štipka soľ
  • 150 g čerstvé jahody

Postup varenia:
 

  • Rúru rozohrejeme na 180°C a jahody pokrájame na malé kocky.
  • Vo väčšej miske spolu vyšľaháme mlieko, kyslú smotanu (jogurt), roztopené (nie horúce) maslo a celé vajíčka.
  • V menšej miske spolu premiešame sypké suroviny: múku, cukor, vanilkový cukor, kypriaci prášok, sódu a štipku soli.
  • Sypkú zmes preosejeme do tekutej zmesi a už len zľahka zapracujeme varechou alebo silikónovou špachtľou, kým už neuvidíme žiadne zvyšky múky. Nakoniec primiešame pokrájané jahody.
  • Cesto rozdelíme medzi 12 papierových košíčkov, ktorými sme vystlali plech na mafiny.
  • Pečieme 25 minút pri teplote 180°C, do zlatova.
  • Jahodové mafiny necháme vychladnúť na mriežke a môžeme podávať.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 9gFosfor: 41mgHorčík: 6mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 41µgCalcium: 30mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 28IUVlákniny: 1gKalórie: 122kcalDraslík: 46mgSodík: 59mgCholesterol: 2mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 3gSacharidy: 26gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: mafiny
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.