Recepty na obed Recepty na obed

Špenátové rizoto s parmezánom

Recepty na obed - Absolútna klasika, ktorá chutí vynikajúco a bude na stole do 20 minút.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Absolútna klasika, ktorá chutí vynikajúco a bude na stole do 20 minút.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Špenátové rizoto s parmezánom
Absolútna klasika, ktorá chutí vynikajúco a bude na stole do 20 minút.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 7 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Maslo a olivový olej rozpustíme v hlbšej panvici. Pridáme nadrobno posekanú cibuľku a zeler a opražíme do sklovita.
  • Pridáme ryžu a miešaním ju necháme dobre obaliť v oleji. Pridáme víno a necháme ho odpariť. A začneme prilievať vývar po naberačkách. Vždy keď sa odparí  a vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme zhruba 20 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká.
  • Odstavíme z plameňa a primiešame lístky špenátu a strúhaný parmezán. Osolíme a okoreníme podľa chuti a môžeme podávať.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 7kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 3mgDraslík: 6mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 103IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 2µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: rizoto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · RIZOTO · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.