Recepty na obed Recepty na obed

Slivkové guľky zo zemiakového cesta

Slivkové guľky zo zemiakového cesta
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Tradície sú na to, aby sa dodržiavali… Bez debaty!

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Slivkové guľky zo zemiakového cesta
Tradície sú na to, aby sa dodržiavali… Bez debaty!
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 15 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 427 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 800 g zemiaky
  • 300 g polohrubá múka
  • 1 ks vajce
  • 1 štipka soľ
  • 20 ks slivky
  • podľa chuti roztopené maslo strúhanka, mak, oriešky, granko, práškový cukor

Postup varenia:
 

  • Zemiaky uvaríme v šupke. Keď vychladnú, tak ich ošúpeme a pretlačíme alebo postrúhame na jemno.
  • Dáme variť veľký hrniec s jemne osolenou vodou.
  • Na pracovnej doske spojíme zemiaky, múku, vajíčko a soľ. Vypracujeme nelepivé cesto. To po častiach rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska (pomocou pohára či šálky) o priemere cca 6 cm. Na každé koliesko položíme rozkrojenú a vykôstkovanú slivku. Uzavrieme a medzi dlaňami vygúľame guľku.
  • Guľky dáme variť do osolenej vody až kým všetky nevyplávajú na povrch. Potom ešte pár minút povaríme, aby cesto nebolo surové.
  • Podávame posypané cukrom s opraženou strúhankou (zomletým makom, orieškami…) a preliate roztopeným maslom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 427kcalSacharidy: 92gProteíny: 12gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 111mgDraslík: 923mgVlákniny: 6gCukry: 2gVitamín A: 5IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 39mgVitamín D: 1µgCalcium: 35mgKyselina listová: 169µgŽelezo: 5mgHorčík: 63mgFosfor: 195mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: guľky, knedle
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.