Recepty na obed Recepty na obed

Slaný koláč s plnkou z kuracieho mäsa, póru a šampiňónov

Slaný koláč s plnkou z kuracieho mäsa, póru a šampiňónov
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Veľmi anglický a veľmi vidiecky slaný koláč, ktorému prosto neodoláte.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Slaný koláč s plnkou z kuracieho mäsa, póru a šampiňónov
Veľmi anglický a veľmi vidiecky slaný koláč, ktorému prosto neodoláte.
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 35 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 5 mins
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 14 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 balíčky lístkové cesto
  • trochu maslo na vmastenie plechu
  • trochu múka na vysypanie plechu
  • 1 ks vajce na potretie cesta

PLNKA:

  • 500 g kuracie stehna vykostené, bez kože
  • 1 PL olej
  • 1 ks cibuľa
  • 200 g šampińóny
  • 1 ks pór
  • 1 dl biele víno
  • 200 g smotana na varenie
  • 2 PL hladká múka
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie, tymian

Postup varenia:
 

  • Menší a hlbší plech (40 x 30 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  • Plát lístkového cesta preložíme cez plech tak, aby pokrýval dno i boky a ideálne prevísal cez okraje plechu. Druhý plát zatiaľ necháme bokom.
  • V hlbšej panvici zahrejeme olej, pridáme na kocky pokrájané mäso, ktoré zatiaľ iba okoreníme, prevoniame sušeným tymianom a opekáme kým sa nezatiahne.
  • Potom pridáme nasekanú cibuľku, na plátky nakrájané huby a kolieska póru.
  • Všetko spolu pražíme, kým huby nepustia šťavu a časť znej sa neodparí. Podlejeme vínom, trochou vody, posolíme a necháme na miernom ohni prebublávať asi 10 minút.
  • Nakoniec prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a spolu všetko prevaríme ešte asi 5 minút. Odstavíme, podľa chuti dosolíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Rúru rozohrejeme na 180°C.
  • Vlažnú plnku navrstvíme do plechu vyloženého lístkovým cestom.
  • Na vrch položíme plát cesta, ktorý sme vykrojili z druhého balenia lístkového cesta podľa veľkosti plechu. Povrch koláča natrieme osoleným, vyšľahaným vajíčkom. Prevísajúce časti spodného cesta preložíme cez vrchný plát a koláč tak uzavrieme.
  • Zo zvyšného cesta (z druhého balenia) vykrajujeme rôzne pásiky, ktorými dekorujeme povrch koláča a všetko ešte raz potrieme vajíčkom.
  • Koláč pečieme prvých 15 minút pri teplote 180°C a potom ďalších 20 minút pri teplote zníženej na 160°C.
  • Pred krájaním, necháme koláč úplne vychladnúť a môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 14kcalSacharidy: 3gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 3mgDraslík: 102mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgKyselina listová: 5µgŽelezo: 1mgHorčík: 7mgFosfor: 38mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Slaný koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
KURACIE MÄSO · MÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.