Recepty na obed Recepty na obed

Sladký bulgur s granátovým jablkom

Sladký bulgur s granátovým jablkom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Rýchly šalát, v ktorom sa snúbi bulgur s medom, zrniečkami granátového jablka a hrozienkami.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Sladký bulgur s granátovým jablkom
Rýchly šalát, v ktorom sa snúbi bulgur s medom, zrniečkami granátového jablka a hrozienkami.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 15 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 344 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 200 g bulgur
  • 1 ks granátové jablko
  • 2 hrste hrozienka
  • 1 PL med
  • 1 PL citrónová šťava
  • 1/2 KL škorica

Postup varenia:
 

  • Bulgur prepláchneme, zalejeme vriacou vodou (1:3) a pod pokrievkou necháme napučať asi 15 minút.
  • Hrozienka sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať.
  • Medzitým si prekrojíme granátové jablko a vydlabeme z neho zrniečka. Najlepšie a bez prskania nám to pôjde, ak budeme zrniečka oddeľovať pod vodou vo veľkej miske.
  • Vychladnutý bulgur vložíme do misy, pridáme hrozienka, granátové zrniečka, škoricu, med a citrónovú šťavu.
  • Všetko spolu premiešame a môžeme servírovať.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 344kcalSacharidy: 76gProteíny: 12gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 17mgDraslík: 414mgVlákniny: 18gCukry: 1gVitamín A: 10IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 35mgKyselina listová: 27µgŽelezo: 2mgHorčík: 164mgFosfor: 300mgZinok: 2mg
Kľúčové slovo: bulgur
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY
   

Není povolené komentovať.