Tekvicu môžete rafinovane zakomponovať aj do vašich obľúbených lievancov.
Tekvicu môžete rafinovane zakomponovať aj do vašich obľúbených lievancov.
Suroviny – Ingrediencie:
- 150 g tekvicové pyré
- 170 g hladká múka
- 250 ml mlieko
- 1 ks vajce
- 2 PL olej
- 1 PL med
- 1 PL vanilkový cukor
- 1.5 ČL kypriaci prášok
- podľa chuti mletá škorica
- olej alebo maslo na opekanie
Postup varenia:
- Pripravíme si dve misky. Do jednej dáme tekvicové pyré, mlieko, vajíčko, olej a med. Všetko spolu dobre premiešame. Do druhej misky si dáme ostatné suroviny a premiešame.
- Následne misku so suchými surovinami vysypeme do tekutej zmesi a dobre premiešame. Cesto necháme 10 minút odpočívať.
- Na rozhorúčenej panvici s troškou oleja alebo masla upečieme lievance.
- Podávame podľa chuti napríklad s kúskom čerstvého masla, posypané chrumkavými pekanovými orechmi a preliate sladučkým javorovým sirupom. Výborne budú chutiť aj keď ich obohatíte o lyžicu vyšľahanej šľahačky alebo o kopček vanilkovej zmrzliny.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 3gFosfor: 107mgHorčík: 16mgŽelezo: 2mgKyselina listová: 81µgCalcium: 99mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 103IUVlákniny: 1gKalórie: 198kcalDraslík: 130mgSodík: 68mgCholesterol: 7mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 1gTuky: 3gProteíny: 6gSacharidy: 36gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ