Recepty na obed Recepty na obed

Šampiňónové rizoto

Jednoduché a dokonalé rizoto, ktoré sa radí medzi absolútne klasiky talianskej kuchyne.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jednoduché a dokonalé rizoto, ktoré sa radí medzi absolútne klasiky talianskej kuchyne.  

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Šampiňónové rizoto
Jednoduché a dokonalé rizoto, ktoré sa radí medzi absolútne klasiky talianskej kuchyne.  
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Porcie: 3
Kalórie: 15 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Na panvici zahrejeme olej (2 PL) a pridáme na kocky pokrájané šampiňóny.
  • Opekáme ich zhruba 5 minút, kým nepustia šťavu. Potom ich posolíme, okoreníme, a keď sa šťava odparí huby vytiahneme z panvice.
  • Na panvicu pridáme opäť kvapku oleja (1 PL), maslo (1 PL) a nadrobno naseknú cibuľu, pretlačený cesnak a spolu restujeme zhruba 2 minúty.
  • Pridáme ryžu a miešame, kým zrnká nenasiaknu tuk. Zalejeme vínom a varíme na miernom ohni za občasného premiešavania a postupného prilievania horúceho vývaru. Vždy keď ryža absorbuje vývar, pridáme ďalšiu naberačku.
  • Keď je ryža takmer hotová, primiešame huby, nasekanú petržlenovú, lyžičku tymianu, parmezán a rizoto odstavíme z plameňa.
  • Nakoniec ešte zjemníme maslom a môžeme servírovať.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 15kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 2gNasýtené tuky: 1gSodík: 7mgDraslík: 5mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 52IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 2mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: rizoto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · RIZOTO · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.