Recepty na obed Recepty na obed

Šampiňónové košíčky z lístkového cesta

Šampiňónové košíčky z lístkového cesta
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Krehké lístkové košíčky naplnené lahodnou syrovou plnkou obohatenou o voňavé šampiňóny. Ideálne na raňajky alebo večeru.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Šampiňónové košíčky z lístkového cesta
Krehké lístkové košíčky naplnené lahodnou syrovou plnkou obohatenou o voňavé šampiňóny. Ideálne na raňajky alebo večeru.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 16 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 balíček vyvaľkané lístkové cesto 275 g
  • 25 g maslo
  • 1 strúčik cesnak
  • 5 ks šampińóny
  • 3 ks zavárané artičoky
  • 170 g krémový syr
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti mleté čierne korenie
  • podľa chuti petržlenová vňať
  • 2 PL parmezán strúhaný
  • 1 ks vajce

Postup varenia:
 

  • Cesnak ošúpeme a pokrájame na drobno. Šampiňóny očistíme a tiež pokrájame na drobno. Artičoky pokrájame.
  • Maslo necháme roztopiť na panvici na nízkej teplote. Pridáme cesnak a krátko opražíme. Následne pridáme šampiňóny a artičoky, ktoré tiež krátko opečieme.
  • Primiešame krémový syr, necháme ho roztopiť a spojiť s ostatnými surovinami. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Odstavíme.
  • Lístkové cesto si rozprestrieme a narežeme na 12 štvorcov. Týmito štvorcami následne vystelieme mafinový plech.
  • Do každého košíčku z lístkového cesta nanesieme pripravenú šampiňónovo-syrovú plnku.
  • Okraje cesta potrieme pozšľahaným vajíčkom a plnku posypeme strúhaným parmezánom.
  • Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 15 až 20 minút.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 16kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 2gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 22mgDraslík: 3mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 76IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 3mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 2mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: listkove cesto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
PEČIVO
   

Není povolené komentovať.