Recepty na obed Recepty na obed

Salsa z paradajok a paprík

Salsa z paradajok a paprík
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp
5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Salsa z paradajok a paprík
Salsa z paradajok a paprík
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Olovrant
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 354 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 200 g cibuľa
  • 2 ks čili paprička
  • 1 PL olej
  • 600 g žlté papriky očistené a pokrájané na malé kúsky
  • 1 kg paradajky očistené a pokrájané na malé kúsky
  • 50 ml jablčný ocot
  • 1 balíček Kyselina citrónová 
  • 1 KL soľ
  • 1/2 KL mleté čierne korenie
  • 1 balíček Gelfix Extra 2:1
  • 250 g cukor

Postup varenia:
 

  • Na prípravu salsy cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Čili papričky očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a osmažíme ju dozlata. Postupne pridávame papriku, ktorú krátko osmažíme, paradajky, čili papričky, ocot, kyselinu citrónovú, soľ, čierne korenie a asi 3 minúty podusíme.
    Pri manipulácii s čili papričkami odporúčame použiť gumové rukavice.
  • Obsah balíčka Gelfix zmiešame s cukrom, pridáme do zmesi a za stáleho miešania asi 8 minút dôkladne povaríme.
  • Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme dôkladne viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip:

Náš tip:
Salsa je vhodná ku grilovanému mäsu, syrom a zemiakovým lupienkom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 354kcalSacharidy: 87gProteíny: 4gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 116mgDraslík: 997mgVlákniny: 5gCukry: 71gVitamín A: 2389IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 314mgCalcium: 55mgKyselina listová: 86µgŽelezo: 2mgHorčík: 52mgFosfor: 112mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: salsa
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
OMÁČKY
   

Není povolené komentovať.