Recepty na obed Recepty na obed

Rýchly rebarborový koláč

Rýchly rebarborový koláč
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Kyslastá rebarbora utopená vo vláčnom ceste.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rýchly rebarborový koláč
Kyslastá rebarbora utopená vo vláčnom ceste.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 122 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • V miske vyšľaháme navážený cukor a vanilkový cukor s celými vajíčkami.
  • Prilejeme rozpustené maslo, kyslú smotanu a spolu všetko vymiešame.
  • Do tekutej zmesi preosejeme hladkú múku, kypriaci prášok a soľ.
  • Vymiešame riedke cesto, ktorého polovicu navrstvíme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 22 cm). Pridáme na kocky nakrájanú rebarboru, ktorú zasypeme 2 lyžicami kryštálového cukru a na vrch nalejeme zvyšné cesto.
  • Zo stoniek rebarbory odrežeme drevnaté konce a pomocou noža stiahneme šupku. Rebarboru nemusíme šúpať, ak je mladá a šupka nie je príliš hrubá.
  • Rebarborový koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 30 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 122kcalSacharidy: 28gProteíny: 2gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 63mgDraslík: 20mgVlákniny: 1gCukry: 15gVitamín A: 2IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 10mgKyselina listová: 32µgŽelezo: 1mgHorčík: 4mgFosfor: 22mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.