Recepty na obed Recepty na obed

Rýchly mandľový koláčik s červenými ríbezľami

Rýchly mandľový koláčik s červenými ríbezľami
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Krehké cesto z mandľovej múky so sviežimi ríbezľami je ako stvorené ku šálke kávy.  

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rýchly mandľový koláčik s červenými ríbezľami
Krehké cesto z mandľovej múky so sviežimi ríbezľami je ako stvorené ku šálke kávy.  
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 45 mins
Druh jedla: Olovrant
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 49 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 5 ks vajce
  • 100 g kryštálový cukor
  • 1 PL strúhaná citrónová kôra
  • 150 g mandľová múka
  • 5 vetvičiek čerstvé ríbezle
  • 1 hrsť mandľové lupienky

Postup varenia:
 

  • Vajíčka rozklepneme, oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrom do bledej peny.
  • Do žĺtkovej zmesi nastrúhame a primiešame lyžicu citrónovej kôry.
  • Následne zapracujeme naváženú mandľovú múku a vymiešame tuhé cesto.
  • Z bielkov ušľaháme sneh, ktorý postupne (po lyžiciach) zapracúvame do mandľového cesta.
  • Nakoniec opatrne primiešame aj umyté bobule ríbezle.
  • Dno 20 cm tortovej formy vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme trochou masla a cesto navrstvíme a uhladíme do formy. Vrch posypeme mandľovými lupienkami.
  • Koláčik pečieme v rúre vyhriatej na 170° približne 30 minút.
  • Po upečení ho necháme ho vychladnúť asi 15 minút, ostrým nožom prebehneme po obvode a koláčik uvoľníme od obruče formy.
  • Keď vychladne úplne, zasnežíme ho práškovým cukrom a môžeme servírovať s lyžicou domáceho ríbezľového džemu.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 49kcalSacharidy: 13gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 2mgSodík: 1mgDraslík: 1mgCukry: 12gVitamín A: 3IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.