Recepty na obed Recepty na obed

Rýchly bryndzovo-špenátový koláč

Lístkové cesto, upečené s jemným špenátovým pestom a kyslou smotanou, korunované čerstvou bryndzou. Neodolateľné!
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Lístkové cesto, upečené s jemným špenátovým pestom a kyslou smotanou, korunované čerstvou bryndzou. Neodolateľné!

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rýchly bryndzovo-špenátový koláč
Lístkové cesto, upečené s jemným špenátovým pestom a kyslou smotanou, korunované čerstvou bryndzou. Neodolateľné!
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 26 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 31 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 5 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 balíček lístkové cesto
  • 2 PL olivový olej
  • 1 téglik kyslá smotana
  • 1 balíček mladý špenát
  • 2 strúčiky cesnak
  • 100 g bryndza
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Koláčovú formu vymastíme 1 PL olivového oleja.
  • Lístkové cesto rozvaľkáme na kruh s priemerom asi o 2 cm väčším ako je priemer formy a vystelieme ním boky a lem formy.
  • Na cesto roztrieme kyslú smotanu a jemne ju osolíme a okoreníme.
  • Špenátové listy umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a vložíme do mixéra. Pridáme cesnak, 1 PL oleja, soľ a korenie. Všetko spolu rozmixujeme a navrstvíme na kyslú smotanu.
  • Takto navrstvený koláč pečieme v rúre asi 25 minút pri 180 °C.
  • Ešte na horúci koláč potom rozdrobíme bryndzu a môžeme podávať.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 5kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 3mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 23IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.