Recepty na obed Recepty na obed

Rýchle croissanty s nutellou a lieskovcami

Rýchle croissanty s nutellou a lieskovcami
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Príprava cesta na croissanty trvá celý deň a následne cesto odpočíva ešte cez noc v chlade. Tento recept to zvládne za pár hodín s takmer totožným výsledkom.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rýchle croissanty s nutellou a lieskovcami
Príprava cesta na croissanty trvá celý deň a následne cesto odpočíva ešte cez noc v chlade. Tento recept to zvládne za pár hodín s takmer totožným výsledkom.
ČAS PRÍPRAVY: 1 hr 50 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 2 hrs 10 mins
Druh jedla: Desiata, Raňajky
Porcie: 10 porcií
Kalórie: 92 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 balíček sušené droždie 7g
  • 3 PL kryštálový cukor
  • 120 ml vlažné mlieko
  • 250 g polohrubá múka
  • 1/2 KL soľ
  • 150 g studené maslo

EŠTE POTREBUJEME:

  • 5 PL orieškovo-čokoládová nátierka
  • 1 hrsť nasekané orechy lieskovce, mandle, kešu, …
  • 1 ks žĺtok zriedený 1 PL mlieka na potretie

Postup varenia:
 

  • Zo sušeného droždia, mlieka a cukru vymiešame kvások a necháme ho vzísť (cca 10 minút).
  • Potom v miske zmiešame múku so soľou, pridáme na kocky pokrájané studené maslo a vidličkou spracujeme mrveničku s väčšími kúskami masla.
  • K zmesi potom prilejeme kvások a suroviny spojíme dohromady do celistvého cesta iba natoľko, aby kúsky masla ostali neporušené. Teraz cesto zabalíme do fólie a uložíme do mrazničky na 30 minút.
  • Následne chladné cesto na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na plát asi 1 cm hrubý, tretinu cesta preložíme dovnútra z jednej strany, druhú tretinu preložíme z druhej strany a opäť ho rozvaľkáme na plát. Proces opakujeme ešte dvakrát a výsledné cesto opäť zabalíme do fólie a opäť ho vložíme do mrazničky na 30 minút.
  • Nakoniec cesto rozvaľkáme na dlhý obdĺžnik (zhruba 40×20 cm) a pomocou radielka ho rozrežeme na cca 9 až 10 trojuholníkov.
  • Každý zľahka natrieme nutellou a posypeme nasekanými orechmi. Trojuholníky opatrene zrolujeme od dlhšej strany smerom k špičke a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech prekryjeme vlhkou utierkou a necháme ich podkysnúť zhruba 30 a 40 minút.
  • Croissanty pred pečením potrieme žĺtkom vyšľahaným s mliekom a následne pečieme v rúre vyhriatej na 220°C prvých 10 minút, potom teplotu znížime na 190°C a pečieme ešte zhruba 12 minút, kým nie krásne zlatohnedé.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 92kcalSacharidy: 19gProteíny: 3gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 20mgDraslík: 27mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín B6: 1mgCalcium: 4mgKyselina listová: 46µgŽelezo: 1mgHorčík: 6mgFosfor: 27mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: croissanty
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · PEČIVO
   

Není povolené komentovať.