Recepty na obed Recepty na obed

Rýchla ostrokyslá polievka

Rýchla ostrokyslá polievka
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Polievková klasika, ktorú si  s týmto zjednodušeným receptom viete pripraviť pomerne rýchlo aj vo vašej kuchyni.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rýchla ostrokyslá polievka
Polievková klasika, ktorú si  s týmto zjednodušeným receptom viete pripraviť pomerne rýchlo aj vo vašej kuchyni.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 45 mins
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1.5 litra kurací vývar
  • 1 ks väčšia mrkva
  • 1 konzerva bambusové výhonky
  • 1 hrsť sušené Judášove ucho
  • 4 ks sušené huby shitake
  • 1 balíček tofu
  • 1 KL čerstvo nastrúhaný zázvor
  • 1 KL nasekaná čili paprička
  • 60 ml sójová omáčka
  • 1 PL tmavá sójová omáčka čínska
  • 60 ml ryžový ocot
  • 1/4 KL biele korenie
  • 1 KL čili pasta
  • 2 ks vajce
  • 3 PL kukuričný škrob
  • 2 ks jarná cibuľka

MARINOVANÉ MÄSKO:

  • 200 g kuracie psia
  • 1 KL sójová omáčka
  • 1/2 KL ryžový ocot
  • 1 štipka biele korenie
  • 1/2 KL kukuričný škrob

Postup varenia:
 

  • Začneme tak že si huby (judášove ucho, shitake) namočíme vo vlažnej a necháme ich nasiaknuť zhruba 20 minút (prípadne postupujeme podľa návodu na obale). Potom ich scedíme, vytlačíme prebytočnú vodu a huby nakrájame na tenké prúžky, ak sme ich už nasekané nekúpili.
  • Ďalej si pripravíme marinované mäsko. Prsia pokrájame na tenké rezančeky a v miske premiešame so sójovkou, octom, bielym korením a kukuričným škrobom. Takto marinované mäsko odložíme zatiaľ bokom.
  • V hrnci začneme ohrievať silný kurací vývar. Keď vývar pomaly začína bublať, postupne pridávame – zázvor, oba druhy húb, bambusové výhonky, na tenučké rezančeky nakrájanú mrkvu a čili papričku. Privedieme k varu, stiahneme plameň a necháme povariť cca 10 minút.
  • Potom pridáme marinované mäsko, premiešame a dochutíme sójovkou, octom, čili pastou, tmavou sójovkou (pre farbu) a bielym korením. Dobre premiešame a spolu varíme ďalších 5-6 minút.
  • Následne si v troche vody rozpustíme škrob a postupne (po troškách) ho prilievame do polievky a vždy dobre zamiešame. Kukuričný škrob polievku zahustí a dodá jej typickú gélovú konzistenciu.
  • Nad bublajúcou polievkou začneme pomaly prilievať vyšľahané vajíčka (pomaly, nie na jedno miesto – po celom povrchu). Nemiešame! Necháme ďalej bublať cca 10 sekúnd. Potom jemne premiešame vareškou a vajíčka vytvoria jemné rezančeky.
  • Nakoniec pridáme na rezance pokrájané tofu a necháme povariť už len minútku. Horúcu polievku servírujeme v miskách posypanú kolieskami jarnej cibuľky. Takto pripravená polievka je ešte chutnejšia ohriata na druhý deň.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 1mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 4IUVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: ostrokyslá polievka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
Ázijská kuchyňa · POLIEVKY

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.