Recepty na obed Recepty na obed

Rýchla frittata so špenátom a slaninkou

Rýchla frittata so špenátom a slaninkou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Táto bohatá omeleta v talianskom štýle vám dodá energiu na celé dopoludnie.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rýchla frittata so špenátom a slaninkou
Táto bohatá omeleta v talianskom štýle vám dodá energiu na celé dopoludnie.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 15 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Druh jedla: Raňajky
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 101 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 6 ks vajce
  • 100 ml smotana na šľahanie
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie
  • 100 g oravská slanina
  • 1 ks cibuľa
  • 8 ks cherry paradajky
  • 2 hrste baby špenát čerstvé listy
  • 100 g strúhaný syr

Postup varenia:
 

  • Vajcia vyšľaháme spolu so smotanou, soľou a čiernym korením. Odložíme bokom.
  • Na panvici vhodnej na použitie v rúre opražíme slaninu pokrájanú na kocky do chrumkava.
  • Opraženú slaninku vyberieme na bok a na omastku speníme na prúžky pokrájanú cibuľu.
  • Potom pridáme paradajky i špenát a dusíme, kým špenát nezmenší svoj objem na tretinu.
  • Do panvice vrátime slaninu, premiešame, prilejeme vajíčkovú zmes a necháme zľahka zatiahnuť spodok omelety (minútku).
  • Vrch posypeme syrom a panvicu premiestnime do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme zhruba 15 minút.
  • Horúcu frittatu podávame samotnú alebo s bielym pečivom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 101kcalSacharidy: 2gProteíny: 1gTuky: 10gNasýtené tuky: 6gCholesterol: 37mgSodík: 45mgDraslík: 81mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 421IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 58mgKyselina listová: 7µgŽelezo: 1mgHorčík: 6mgFosfor: 64mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: frittata
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.