Recepty na obed Recepty na obed

Rýchla cesnaková bageta

Rýchla cesnaková bageta
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Prebuďte staršiu francúzsku bagetu opäť k životu.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rýchla cesnaková bageta
Prebuďte staršiu francúzsku bagetu opäť k životu.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 20 mins
Druh jedla: Večera
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 217 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 ks francúzska bageta
  • 60 g maslo
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 hrsť petržlenová vňať
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Cesnak a petržlenovú vňať nasekáme na drobno v mixéri alebo ručne.
  • V miske vymiešame posekané suroviny so zmäknutým maslom. Dochutíme soľou a mletým korením.
  • Bagety priečne narežeme ostrým nožom a vytvoríme niekoľko zárezov po celej dĺžke. Hĺbka rezu by mala byť do zhruba 2/3 výšky pečiva.
  • Príborovým nožom natrieme pripravenú maslovú zmes do jednotlivých zárezov.
  • Bagety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme ich do rúry vyhriatej na 200°C na zhruba 10 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 217kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 24gNasýtené tuky: 5gSodík: 283mgDraslík: 19mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1115IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgCalcium: 12mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 9mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: bageta
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
PEČIVO
   

Není povolené komentovať.