Jednoduchá, aromatická a sýta sviatočná rybacia polievka nielen na štedrovečerný stôl.
Jednoduchá, aromatická a sýta polievka nielen na štedrovečerný stôl.
Suroviny – Ingrediencie:
Postup varenia:
- Podkovičky kapra prepolíme a v miske zmiešame s paradajkovým pretlakom a pretlačeným cesnakom. Uložíme do chladu.
- Do väčšieho hrnca vložíme rybacie kúsky (hlava, chvost, plutvy), pridáme koreniny, celú cibuľu a zalejeme vodou.
- Privedieme k varu a na miernom ohni varíme cca 2 hodiny. Nakoniec scedíme vývar.
- Potom v hrnci na oleji opražíme nahrubo posekané cibule, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu a rezančeky papriky.
- Zeleninu jemne posolíme, zaprášime mletou paprikou a po chvíľke restovania zalejeme pripraveným vývarom.
- Po zhruba 20 minútach varenia do polievky pridáme podkovičky kapra spolu s paradajkovým pretlakom a cesnakom, a všetko spolu povaríme ešte 15 minút.
- Polievku podľa chuti môžeme zjemniť kyslou smotanou a podávať s krajcom bieleho chlebíka.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 16IUVlákniny: 1gKalórie: 6kcalDraslík: 4mgSodík: 1mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
polievka