Recepty na obed Recepty na obed

Rumová baba (Babà Napoletano)

Rumová baba (Babà Napoletano)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Pôvodne poľský kysnutý koláč v talianskom prevedení.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rumová baba (Babà Napoletano)
Pôvodne poľský kysnutý koláč v talianskom prevedení.
ČAS PRÍPRAVY: 1 hr 10 mins
ČAS VARENIA: 40 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 50 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 178 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

RUMOVÝ SIRUP:

EŠTE POTREBUJEME:

  • trochu maslo na vymastenie formy
  • trochu strúhaný kokos na vysypanie formy

Postup varenia:
 

  • Do väčšej misky rozbijeme vajíčka, pridáme cukor a rozdrobíme droždie.
  • Pridáme múku a metličkou spolu dobre vymiešame.
  • Nakoniec pridáme vlažné roztopené maslo a vymiešame redšie cesto.
  • Cesto navrstvíme do maslom vymastenej a kokosom vysypanej formy na bábovku, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste hodinu kysnúť.
  • Keď cesto vykysne, dáme babu piecť do rúry vyhriatej na 220°C asi 10 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 25 až 30 minút.
  • Medzitým si pripravíme jednoduchý sirup: vodu spolu s cukrom zahrejeme v rajnici, kým sa všetok cukor nerozpustí. Stiahneme z ohňa, prilejeme rum a sirup necháme vychladnúť.
  • Vlažný sirup po žufankách nalejeme na horúcu babu vo forme, necháme vsiaknuť a koláč vyklopíme na servírovací tanier.
  • Cesto sa dá tiež upiecť v menších dávkach v typických kalíškových formičkách a neskôr namáčať v teplom sirupe.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 178kcalSacharidy: 41gProteíny: 2gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 2mgSodík: 10mgDraslík: 35mgVlákniny: 1gCukry: 25gVitamín A: 16IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 13mgKyselina listová: 39µgŽelezo: 1mgHorčík: 5mgFosfor: 30mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Babà Napoletano
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.