Recepty na obed Recepty na obed

Rukolový šalát s pečenou tekvicou a slaninkou

recepty na obed - Rukolový šalát s pečenou tekvicou a slaninkou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Zimné šaláty prekvapujú svojou farebnosťou a vyváženými chuťami.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rukolový šalát s pečenou tekvicou a slaninkou
Zimné šaláty prekvapujú svojou farebnosťou a vyváženými chuťami.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 9 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 balíček rukola
  • 1/4 ks menšia hokkaido tekvica
  • 100 g oravská slanina
  • 10 ks cherry paradajky
  • 1 hrsť vlašské oriešky

DRESING :

  • 2 PL olivový olej
  • 1 PL voda
  • 1 PL citrónová šťava
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Tekvicu (spolu so šupkou) nakrájame ostrým nožom na hrubšie plátky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posolíme, pokvapkáme olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C na cca 20 minút.
  • Medzitým si prepláchneme rukolu a necháme odkvapkať.
  • Na suchej panvici opražíme nasekané oriešky, kým nezačnú aromatizovať.
  • Na tú istú panvicu uložíme plátky slaniny a opečieme do chrumkava z oboch strán.
  • Na dresing vyšľaháme olej, šťavu a vodu, a dochutíme soľou a korením.
  • Rukolu a prepolené cherry paradajky premiešame s dresingom, rozdelíme na taniere a na vrch poukladáme tekvicu, slaninku a oriešky.
  • Podávame s celozrnným pečivom. 

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 9kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 3mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 12IUVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mg
Kľúčové slovo: šalát
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
ŠALÁTY
   

Není povolené komentovať.