Recepty na obed Recepty na obed

Rizoto s morskými plodmi

Rizoto s morskými plodmi
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Recept na rizoto s morskými plodmi. Krevety a kalamáre v jednoduchom, ale chutnom rizote.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rizoto s morskými plodmi
Recept na rizoto s morskými plodmi. Krevety a kalamáre v jednoduchom, ale chutnom rizote.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 190 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 100 g mrazené krevety
  • 100 g kalamáre mrazené krúžky, neobaľované
  • 200 g ryža arborio
  • 1 ks cibuľa
  • 1 strúčik cesnak
  • 50 g maslo
  • 70 g strúhaný parmezán
  • 2 PL olivový olej
  • 100 ml biele víno
  • 1.5 litra rybací alebo zeleninový vývar
  • 1 ks limetka šťava
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Kalamáre a krevety vložíme do sitka, prelejeme studenou vodou a necháme dobre rozmraziť a odkvapkať.
  • Vývar zahrejeme v hrnci a necháme prebublávať na miernom plameni.
  • V inom hrnci si rozpálime maslo, olivový olej (zhruba 2 PL), pridáme prelisovaný cesnak a v tuku vypražíme rozmrazené morské plody. Zhruba 3 až 4 minútky. Vytiahneme bokom, posolíme a necháme odpočívať.
  • Stiahneme plameň a vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku.
  • Keď je cibuľka mäkká, prisypeme ryžu, spolu restujeme pár minút a pemiešavame, aby sa ryža obalila v oleji. Následne podlejeme bielym vínom a pridáme tiež trošku čerstvo zomletého čierneho korenia.
  • Keď sa víno odparí, začneme postupne (po naberačkách) prilievať vývar. Občasne premiešavame a vždy keď sa vývar vsiakne, pridáme ďalšiu naberačku.
  • Keď je ryža takmer mäkká pridáme k nej vypražené krevety a kalamáre, podlejeme zvyškom vývaru a spoločne varíme, kým nebude ryža al dente.
  • Rizoto nakoniec ešte dochutíme soľou, limetkovou šťavou, parmezánom a lyžicou masla.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 190kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 21gNasýtené tuky: 4gSodík: 236mgDraslík: 14mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 895IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgCalcium: 9mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 7mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: rizoto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
MORSKÉ RYBY · Talianska kuchyňa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.