Recepty na obed Recepty na obed

Rizoto s medvedím cesnakom

Rizoto s medvedím cesnakom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jednoduché, aromatické a delikátne rizoto s medvedim cesnakom.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rizoto s medvedím cesnakom s medvedím cesnakom.
Jednoduché, aromatické a delikátne rizoto s medvedím cesnakom.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 8 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 PL olivový olej
  • 1 PL maslo
  • 1 ks menšia cibuľa alebo šalotka
  • 200 g ryža na rizoto
  • 1 liter zeleninový vývar
  • 1/2 zväzku medvedí cesnak
  • trochu maslo na dochutenie
  • 50 g strúhaný parmezán
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Medvedí cesnak rozmixujeme s trochou vývaru na kašu a odložíme bokom.
  • Na oleji a masle speníme nadrobno posekanú cibuľku, a keď je mäkká pridáme ryžu.
  • Postupne (po naberačkách) prilievame horúci zeleninový vývar a za občasného miešania ryžu varíme do mäkka tak, aby bola na povrchu mäkká, ale na zahryznutie ešte trochu tvrdá (zhruba 20 minút).
  • Potom rizoto odstavíme, primiešame rozmixovaný medvedí cesnak, parmezán a maslo. Ochutnáme. Ak treba dochutíme soľou a korením.
  • Rizoto s medvedím cesnakom podávame posypané strúhaným parmezánom.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 18IUVlákniny: 1gKalórie: 8kcalDraslík: 1mgSodík: 5mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: rizoto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · Talianska kuchyňa

Pridaj komentár