Jednoduché, aromatické a delikátne rizoto s medvedim cesnakom.
Jednoduché, aromatické a delikátne rizoto s medvedím cesnakom.
Suroviny – Ingrediencie:
- 1 PL olivový olej
- 1 PL maslo
- 1 ks menšia cibuľa alebo šalotka
- 200 g ryža na rizoto
- 1 liter zeleninový vývar
- 1/2 zväzku medvedí cesnak
- trochu maslo na dochutenie
- 50 g strúhaný parmezán
- podľa chuti soľ mleté čierne korenie
Postup varenia:
- Medvedí cesnak rozmixujeme s trochou vývaru na kašu a odložíme bokom.
- Na oleji a masle speníme nadrobno posekanú cibuľku, a keď je mäkká pridáme ryžu.
- Postupne (po naberačkách) prilievame horúci zeleninový vývar a za občasného miešania ryžu varíme do mäkka tak, aby bola na povrchu mäkká, ale na zahryznutie ešte trochu tvrdá (zhruba 20 minút).
- Potom rizoto odstavíme, primiešame rozmixovaný medvedí cesnak, parmezán a maslo. Ochutnáme. Ak treba dochutíme soľou a korením.
- Rizoto s medvedím cesnakom podávame posypané strúhaným parmezánom.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 18IUVlákniny: 1gKalórie: 8kcalDraslík: 1mgSodík: 5mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED