Recepty na obed Recepty na obed

Rebarborový koláč s pudingovou plnkou

Rebarborový koláč s pudingovou plnkou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Fantastický letný koláčik, ktorý dokonale balansuje medzi sladkou a kyslou chuťou.

5 hviezdičiek 2 hodnotení
Rebarborový koláč s pudingovou plnkou
Fantastický letný koláčik, ktorý dokonale balansuje medzi sladkou a kyslou chuťou.
ČAS PRÍPRAVY: 50 mins
ČAS VARENIA: 45 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 35 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 10 porcií
Kalórie: 186 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

PUDINGOVO-REBARBOROVÁ PLNKA:

BIELKOVÝ SNEH:

Postup varenia:
 

  • Cesto: V stredne veľkej miske spojíme naváženú múku s práškom do pečiva, soľou a cukrom.
  • Potom pridáme na kocky pokrájané studené maslo a končekmi prstov spracujeme suroviny do mrveničky, do ktorej pridáme žĺtok, citrónovú kôru a vypracujeme celistvý bochník cesta.
  • Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladu na 30 minút.
  • Plnka: Zo stoniek rebarbory odrežeme drevnaté konce a pomocou noža stiahneme šupku. Rebarboru nemusíme šúpať, ak je mladá a šupka nie je príliš hrubá. Stonky pokrájame na malé kocky a rebarboru zasypeme zhruba 2 lyžicami cukru, aby sme vybalansovali jej kyslosť. Necháme postáť.
  • Medzitým tortovú formu s priemerom 25 cm zľahka vymastíme maslom a vysypeme múkou. Potom do nej po kúskoch prstami vtláčame vychladnuté cesto, na dno i po bokoch. Cesto vo forme vložíme na 10 minút do mrazničky, aby dobre spevnelo pred pečením.
  • Do rajnice nalejeme mlieko (200 ml), pridáme cukor a žĺtky. Rozmiešame a začneme zahrievať. Vo zvyšku mlieka rozhabarkujeme zlatý klas. Keď sa mlieko začne variť, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
  • Do krému primiešame cukrové kúsky rebarbory a celý ho navrstvíme a zarovnáme na vychladený korpus.
  • Koláč vyložíme do rúry vyhriatej na 160°C na 40 minút.
  • Sneh: Medzitým si z bielkov, cukru a soli vyšľaháme naozaj tuhý sneh.
  • Sneh navrstvíme na horúci koláč a pomocou špachtle vytvoríme malé nerovnomerné kopčeky. Formu vrátime do rúry a pridáme funkciu grilu. Pečieme ešte asi 5 minút, kým sneh nezačne kde tu chytať ružovkastú farbu.
  • Necháme zľahka vychladnúť a môžeme servírovať napríklad k šálke kávy.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 186kcalSacharidy: 41gProteíny: 3gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 4mgSodík: 112mgDraslík: 62mgVlákniny: 1gCukry: 26gVitamín A: 50IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 49mgKyselina listová: 38µgŽelezo: 1mgHorčík: 7mgFosfor: 52mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.