Recepty na obed Recepty na obed

Rebarborová bublanina (hrnčeková)

Rebarborová bublanina (hrnčeková)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Rebarborová bublanina (hrnčeková) – recept. Koláčik, ktorý je znamením blížiaceho sa leta.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Rebarborová bublanina (hrnčeková)
Koláčik, ktorý je znamením blížiaceho sa leta.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Desiata, Večera
Porcie: 20 porcií
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

HRNČEK = 250 ML:

  • 2 ks vajce
  • 1 hrnček kryštálový cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1 hrnček mlieko
  • 1/2 hrnčeka olej
  • 2 hrnčeky polohrubá múka
  • 1 balíček kypriaci prášok
  • 2 stonky rebarbora
  • 200 g jahody alebo iné ovocie

Postup varenia:
 

  • Rebarboru ošúpeme, jahody očistíme a pokrájame na menšie kúsky, ktoré v mise zasypeme lyžicou múky a lyžicou cukru. Premiešame a necháme postáť.
  • Vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do bledej peny a následne primiešame olej a mlieko.
  • K tekutej zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a na nízkych otáčkach vyšľaháme do cesta, do ktorého primiešame rebarboru a jahody.
  • Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 30 minút.
  • Upečenú bublaninu poprášime práškovým cukrom a pokrájame na kocky.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 5mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 3mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: bublanina
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.