Recepty na obed Recepty na obed

Raňajkové slaninové košíčky

Raňajkové slaninové košíčky
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Niet nad horúce, vizuálne i chuťovo zaujímavé raňajky, ktoré nám dodajú dostatok energie na celé dopoludnie.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Raňajkové slaninové košíčky
Niet nad horúce, vizuálne i chuťovo zaujímavé raňajky, ktoré nám dodajú dostatok energie na celé dopoludnie.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 20 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 24 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 plátky toastový chlieb
  • 8 plátkov slanina
  • 4 ks vajce
  • 1 ks jarná cibuľka
  • 2 PL olej
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Na panvici zahrejeme lyžicu oleja a vložíme do nej plátky slaniny. Opekáme z oboch strán do ružova, avšak nie do chrumkava, aby sme slaninku vedeli formovať do plechu na mafiny.
  • Medzitým si okrúhlou formičkou alebo pohárom vyrežeme kolieska z toastového chleba. Tie uložíme na dno mafinového plechu, ktorého jamky sme predtým zľahka vymastili olejom (1 PL).
  • Opečenú (stále formovateľnú) slaninu ovinieme po okrajoch mafinových jamiek a do každej opatrne rozbijeme jedno vajíčko. Každý košíček zľahka posolíme a okoreníme.
  • Košíčky vložíme do rúry vyhriatej na 200°C na cca 10 až 12 minút.
  • Upečené zdobíme jarnou cibuľkou a podávame s opečeným toastovým chlebíkom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 24kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 3gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 6mgSodík: 4mgDraslík: 2mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 8IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 2mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: raňajky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
BRAVČOVÉ MÄSO
   

Není povolené komentovať.