Recepty na obed Recepty na obed

Praženicová nátierka

Prazenicova natierka
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Nič nie je jednoduchšie ako táto vláčna praženica na francúzsky spôsob.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Praženicová nátierka
Nič nie je jednoduchšie ako táto vláčna praženica na francúzsky spôsob.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 5 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 10 mins
Druh jedla: Raňajky
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 17 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 4 ks vajce
  • 4 PL maslo
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Vajíčka rozklepneme do misky a vyšľaháme vidličkou alebo metličkou.
  • Následne ich prelejeme cez husté sitko, aby sme získali naozaj jemnú konzistenciu a opäť trochu prešľaháme.
  • Nepriľnavú panvicu zahrejeme na strednom plameni a vylejeme do nej vajíčka. Do vajíčok vložíme kúsky studeného masla a premiešavame, kým nebudú vajíčka upečené, ale nie suché.
  • Vláčnu praženicu odstavíme, osolíme a okoreníme nanesieme na chrumkavé, horúce hrianky a môžeme posypať nasekanou pažítkou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 17kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 2gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 7mgSodík: 22mgDraslík: 4mgCukry: 1gVitamín A: 82IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 2mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 4mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: nátierka, praženica
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
NÁTIERKY

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.