Recepty na obed Recepty na obed

Pravé talianske lasagne

Pravé talianske lasagne
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Pravé talianske lasagne – Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pravé talianske lasagne
Pravé talianske lasagne – Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život.
ČAS PRÍPRAVY: 50 mins
ČAS VARENIA: 1 hr 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 2 hrs 10 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 244 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

BOLONSKÁ ZMES:

  • 600 g mleté mäso
  • 300 ml hovädzí vývar
  • 350 g lúpané paradajky
  • 4 PL olivový olej
  • 3 PL paradajkový pretlak
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti mleté čierne korenie
  • podľa chuti mletá červená paprika
  • podľa chuti čerstvá bazalka

BEŠAMEL:

OKREM TOHO:

Postup varenia:
 

  • Bolonská zmes: Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozhorúčime olivový olej a vysypeme cibuľu s cesnakom. Posolíme a opečieme dozlatista. Potom pridáme mleté mäso a opekáme kým nám mäso nezhnedne. Následne pridáme mleté čierne korenie a mletú červenú papriku – premiešame a krátko opekáme. Nalejeme hovädzí vývar, premiešame a varíme 15 až 20 minút.
  • Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Lúpané paradajky rozmixujeme a zmiešame s paradajkovým pretlakom. Pridáme podľa chuti soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, nasekanú bazalku a prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak. Omáčku dobre premiešame a pridáme ju k mäsu. Premiešame a varíme ďalších 10 minút. Potom môžeme podľa chuti pridať ešte nasekanú bazalku. Premiešame a odstavíme.
  • Bešamel: Maslo dáme do hrnca a necháme roztopiť. Potom pridámem múku a miešame kým sa nám obidve zložky nespoja. Následne pomaly za stáleho miešania prilievame mlieko. Za stáleho miešania povaríme pár minút. Podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok a nastrúhaný parmezán. Dobre premiešame a odstavíme.
  • Lasagne: Lazane dáme do vriacej osolenej vody a varíme cca 3 minúty. Potom vyberieme a opláchneme v studenej vode. Následne každý plát samostatne uložíme na papierovú utierku.
  • Rúru vyhrejeme na 190 °C a zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom. Na dno zapekacej misy rozotrieme tenkú vrstvu bešamelovej omáčky, na ktorú rozložíme pláty cesta. Na tie opäť rozotrieme v tenkej vrstve bešamel. Pokračujeme bolonskou zmesou, ktorú posypeme nastrúhaným syrom, polejeme bešamelom a zakryjeme ďalšími plátmi cesta. Postup opakujeme kým neminieme všetky suroviny. Zakončíme plátmi cesta potretými bešamelom a posypanými syrom podľa vlastného výberu a parmezánom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 45 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 244kcalSacharidy: 13gProteíny: 8gTuky: 18gNasýtené tuky: 6gCholesterol: 19mgSodík: 332mgDraslík: 191mgVlákniny: 1gCukry: 6gVitamín A: 728IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 2µgCalcium: 266mgKyselina listová: 21µgŽelezo: 1mgHorčík: 19mgFosfor: 187mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: lasagne
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
CESTOVINY · Talianska kuchyňa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.