Recepty na obed Recepty na obed

Pohánkové rizoto s kelom a cesnakom

Recepty na obed - Pohánkové rizoto s kelom a cesnakom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vynikajúca a zdravá pochúťka na rýchly a ľahký obed. 

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pohánkové rizoto s kelom a cesnakom
Vynikajúca a zdravá pochúťka na rýchly a ľahký obed. 
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Večera
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 13 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Pohánku nasypeme na suchú panvicu a opekáme ju , kým nezačne aromatizovať. Stiahneme z plameňa a odložíme bokom.
  • V menšej rajnici zahrejeme olej a pridáme nadrobno naseknú cibuľu, zeler a pretlačený cesnak. Všetko spolu restujeme, kým zelenina nezmäkne.
  • Potom pridáme opraženú pohánku, premiešame a všetko zalejem vývarom. Na miernom ohni potom prevárame, kým pohánka nezmäkne a takmer všetok vývar sa neodparí (asi 15 minút).
  • Kelové listy odstopkujeme a pokrájame na veľmi tenké rezančeky. Zhruba 2 minútky pred koncom varenia primiešame kel do rizota a povaríme.
  • Nakoniec rizoto dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 13kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 5mgDraslík: 11mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 3IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 7mgKyselina listová: 4µgŽelezo: 1mgHorčík: 3mgFosfor: 4mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Varenie
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· · ·
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · RIZOTO
   

Není povolené komentovať.