Recepty na obed Recepty na obed

Pohánkové rizoto s cviklou

Pohánkové rizoto s cviklou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Pohánkové rizoto s cviklou. Zdravá večera, ktorú si zamilujte nielen kvôli krásnej farbe.

Ohodnoďte recept
Pohánkové rizoto s cviklou
Zdravá večera, ktorú si zamilujte nielen kvôli krásnej farbe.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 50 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 9 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

PEČENÁ CVIKLA:

  • 2 ks stredne veľká cvikla
  • trochu olivový olej
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

POHÁNKOVÉ RIZOTO:

NA OZDOBU:

  • píniové oriešky žerucha

Postup varenia:
 

  • Pohánku prepláchneme, zalejeme studenou vodou a necháme postáť.
  • Cviklu ošúpeme, odrežeme vrchnú a spodnú časť, pokrájame na väčšie kocky, ktoré rozložíme na plech, pokvapkáme olejom, posolíme a okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C zhruba 35 minút.
  • Neskôr upečenú cviklu rozmixujeme na pyré s kvapkou kuracieho vývaru.
  • Samozrejme, veľa práce si ušetríme, ak použijeme už predvarenú cviklu, ktorú už len postrúhame alebo rozmixujeme na pyré.
  • Na panvici zahrejeme olej, pridáme nadrobno nasekanú šalotku a restujeme do sklovita.
  • Ku šalotke nasypeme scedenú pohánku, premiešame a všetko zalejeme horúcim vývarom. Varíme na miernom ohni, kým sa z veľkej časti vývar neodparí a nám ostane redšia pohánková kaša.
  • K mäkkej pohánke pridáme rozmixovanú cviklu, ešte chvíľu povaríme, odstavíme, prisypeme parmezán a dochutíme soľou.
  • Pohánkové rizoto s cviklou servírujeme posypanú s nasucho opraženými orieškami a lístkami žeruchy.

Vyživovacie hodnoty:

Železo: 1mgCalcium: 1mgKalórie: 9kcalDraslík: 1mgSodík: 1mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1g
Kľúčové slovo: rizoto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pridaj komentár