Sekaná zabalená v lístkovom ceste vás očarí.
Sekaná zabalená v lístkovom ceste vás očarí.
Postup varenia:
- Vajcia na plnku (4 ks) dáme variť do vriacej osolenej vody na cca 10 minút a šunku pokrájame na malé kocky.
- Rožky alebo iné biele pečivo pokrájame na menšie kúsky, vložíme do misky a zalejeme mliekom.
- Vo väčšej miske spolu zmiešame mleté mäso, vyžmýkané pečivo, surové vajíčka (2 kus), strúhanku, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a koreniny.
- Vzniknutú masu premiestnime na papier na pečenie a rukami ju vytvarujeme do obdĺžnika o hrúbke asi 1,5 centimetra.
- Mäsový obdĺžnik posypeme kockami šunky, na okraj jednej kratšej strany položíme uvarené vajcia a pomocou papiera zrolujeme do bochníka. Ten ešte zľahka utľapkáme navlhčenými dlaňami do tvaru kvádra a uložíme na 15 minút do mrazničky.
- Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnikový plát, do stredu položíme vychladený masový bochník a zabalíme ho (ako darček ;)), pričom po preložení vrchnej strany ho prevrátime spojom na dol a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Uzavrieme boky a celý povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Sekanú pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 40 minút.
- Po krátkom vychladnutí ju krájame na plátky a podávame s varenými alebo pečený zemiakmi a nakladanou zeleninou.
Náš tip:
Bochník môžeme vložiť aj do jemne vymastenej formy na chlieb alebo srnčí chrbát, zaručene si tak udrží tvar. V tom prípade vajíčkom potrieme len jeho vrchnú časť.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 2gFosfor: 30mgHorčík: 4mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 2µgCalcium: 38mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 73IUVlákniny: 1gKalórie: 22kcalDraslík: 46mgSodík: 16mgCholesterol: 7mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 2gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED