Recepty na obed Recepty na obed

Pikantná praženica (Bhurji)

Pikantná praženica (Bhurji)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vynikajúca, aromatická pochúťka z vajíčok a korenín.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pikantná praženica (Bhurji)
Vynikajúca, aromatická pochúťka z vajíčok a korenín.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Porcie: 3 porcie
Kalórie: 11 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 PL maslo
  • 2 PL olej
  • 3 ks veľka cibuľa
  • 2 ks zelené čili papričky
  • 1 ks čerstvý zázvor 3 cm kúsok
  • 3 ks veľká paradajka
  • 1/2 Ç mleté čili
  • 1 KL mletá kurkuma
  • 1 KL zmes bhaji masala
  • 6 ks vajcia
  • podľa chuti soľ
  • 1 hrsť nasekaný čerstvý koriander

Postup varenia:
 

  • Cibuľu nasekáme na drobno a dáme pražiť na väčšiu panvicu, kde sme si zahriali maslo s olejom.
  • Potom k cibuľke pridáme nadrobno nakrájané zelené čili papričky a zázvor.
  • Paradajky pokrájame na malé kocky a pridáme ich k cibuľovej zmesi.
  • Znížime plameň na minimum a do panvice pridáme koreniny: čili, kurkumu a bhaji masalu. Všetko spolu prehrievame za občasného premiešania asi 20 minút, kým zmes nezmenší svoj objem a nezíska konzistenciu pasty.
  • Vajíčka zľahka vyšľaháme s troškou soli a prilejeme ich do panvice. Stále na miernom ohni premiešavame, kým vajíčka nesplynú so zmesou. Záleží na vás, ako máte radi svoju praženicu. Pre vláčnejšiu miešajte kratšie, pre suchšiu zahrievajte dlhšie.
  • Nakoniec na praženicu nasekáme čerstvý koriander a môžeme podávať s naanom alebo napríklad aj s toastom z bieleho chleba.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 11kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gSodík: 6mgDraslík: 1mgVitamín A: 24IUCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgHorčík: 1mgFosfor: 1mg
Kľúčové slovo: praženica
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.