Recepty na obed Recepty na obed

Penne s baklažánom a fetou

Jednoduché vegetariánske cestoviny, ktoré budete mať hotové raz-dva. A tá chuť...
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jednoduché vegetariánske cestoviny, ktoré budete mať hotové raz-dva. A tá chuť…

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Penne s baklažánom a fetou
Jednoduché vegetariánske cestoviny, ktoré budete mať hotové raz-dva. A tá chuť…
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 15 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 464 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 250 g penne cestoviny
  • 1 ks baklažán
  • 100 g syr Feta
  • 1 hrsť miešaný listový šalát
  • podľa chutisoľ soľ
  • podľa chutisoľ mleté čierne korenie
  • podľa chutisoľ sójová omáčka
  • olivový olej

Postup varenia:
 

  • Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Syr nakrájame na kocky. Baklažán umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Šalát umyjeme.
  • Na panvici rozhorúčime malé množstvo olivového oleja, na ktorom krátko opekáme baklažán, ktorý osolíme, okoreníme a pokvapkáme sójovou omáčkou. 
  • Uvarené cestoviny scedíme, dáme do misy, pokvapkáme trochou olivového oleja a premiešame. Pridáme opečený baklažán a premiešame. Podľa chuti môžeme ešte osoliť a okoreniť. 
  • Cestoviny rozdelíme na taniere, pridáme syr a nakoniec posypeme šalátom. Ihneď podávame.

Vyživovacie hodnoty:

Serving: 44gKalórie: 464kcalSacharidy: 93gProteíny: 16gTuky: 2gNasýtené tuky: 1gSodík: 8mgDraslík: 279mgVlákniny: 4gCukry: 3gVitamín B6: 1mgCalcium: 26mgKyselina listová: 23µgŽelezo: 2mgHorčík: 66mgFosfor: 236mgZinok: 2mg
Kľúčové slovo: cestoviny
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
CESTOVINY · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.