Pečený zemiak s tuniakom a čedarom
Suroviny – Ingrediencie:
- 4 ks zemiak
- 250 g tuniak v konzerve
- 2 PL plnotučná horčica
- 250 g strúhaný syr typu čedar
- 1 zväzok cibuľka jarná
- mleté čierne korenie, soľ
Postup varenia:
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Zemiaky v šupke varíme v osolenej vode cca 20 minút (podľa veľkosti). Keď vychladnú prekrojíme ich na polovice a z každej vydlabeme vnútro.
- Kúsky zemiakovej striedky následne vo väčšej miske zmiešame so scedením tuniakom, horčicou, polovicou postrúhaného čedaru, jarnou cibuľkou, korením a štipkou soli.
- Zmesou naplníme jednotlivé polky zemiakov a posypeme zvyšným syrom. Pečieme v rúre približne 20 minút, kým povrch krásne nezozlátne.
Vyživovacie hodnoty:
Serving: 3gKalórie: 33kcal
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED