Recepty na obed Recepty na obed

Pečený zemiak s tuniakom a čedarom

Pečený zemiak s tuniakom a čedarom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp
5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pečený zemiak s tuniakom a čedarom
Pečený zemiak s tuniakom a čedarom
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 40 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Olovrant, Večera
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 33 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 4 ks zemiak
  • 250 g tuniak v konzerve
  • 2 PL plnotučná horčica
  • 250 g strúhaný syr typu čedar
  • 1 zväzok cibuľka jarná
  • mleté čierne korenie, soľ

Postup varenia:
 

  • Rúru predhrejeme na 180 °C.
  • Zemiaky v šupke varíme v osolenej vode cca 20 minút (podľa veľkosti). Keď vychladnú prekrojíme ich na polovice a z každej vydlabeme vnútro.
  • Kúsky zemiakovej striedky následne vo väčšej miske zmiešame so scedením tuniakom, horčicou, polovicou postrúhaného čedaru, jarnou cibuľkou, korením a štipkou soli. 
  • Zmesou naplníme jednotlivé polky zemiakov a posypeme zvyšným syrom. Pečieme v rúre približne 20 minút, kým povrch krásne nezozlátne.

Vyživovacie hodnoty:

Serving: 3gKalórie: 33kcal
Kľúčové slovo: čedar, Pečený zemiak, tuniak
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · MORSKÉ RYBY · RYBY
   

Není povolené komentovať.