Recepty na obed Recepty na obed

Pečený ružičkový kel s bryndzou

Pečený ružičkový kel s bryndzou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Skvelá príloha či samostatné jedlo. Bryndza, cesnak a smotana skvele kontrujú chrmkavým kelovým ružičkám

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pečený ružičkový kel s bryndzou
Skvelá príloha či samostatné jedlo. Bryndza, cesnak a smotana skvele kontrujú chrmkavým kelovým ružičkám
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Desiata, Večera
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 10 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 500 g čerstvý ružičkový kel
  • 2 PL maslo
  • 100 g bryndza
  • 1 téglik kyslá smotana
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 štipka mleté čierne korenie
  • trochu maslo na vymastenie zapekacej misky

Postup varenia:
 

  • Rúru rozohrejeme na 180°C a dáme variť vodu do kanvice.
  • Z ružičiek kelu odrežeme tvrdé konce, umyjeme ho a sparíme horúcou vodou.
  • Zapekaciu misku vymastíme maslom a nasypeme do nej horúci kel, na ktorom necháme rozpustiť maslo (2 PL).
  • V miske spolu vymiešame bryndzu, smotanu, štipku čierne ho korenia a pretlačený cesnak.
  • Zmesou prelejem ružičkový kel a spolu upečieme v rúre do zlato-hneda – približne 20 až 25 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 10kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 10mgDraslík: 11mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 39IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 4mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 3mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Ružičkový kel
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.