Recepty na obed Recepty na obed

Pečený lievanec (Pannkaka)

Peceny lievanec (Pannkaka)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Perfektný spôsob, ako pripraviť chutné lievance pre celú rodinku bez nutnosti postávať pri šporáku.

Ohodnoďte recept
Pečený lievanec (Pannkaka)
Perfektný spôsob, ako pripraviť chutné lievance pre celú rodinku bez nutnosti postávať pri šporáku.
ČAS PRÍPRAVY: 35 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 5 mins
Druh jedla: Olovrant
Porcie: 10 porcií
Kalórie: 196 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

EŠTE POTREBUJEME:

  • ovocie nemusí byť

Postup varenia:
 

  • Vo veľkej miske vyšľaháme vajcia, prilejeme mlieko a pridáme roztopené (nie horúce) maslo.
  • K tekutým surovinám potom preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ, prisypeme cukor a vymiešame tekuté, hladké cesto, ktoré prekryjeme utierkou a necháme postáť 30 minút.
  • Rúru rozohrejeme na 200°C.
  • Cesto nalejeme na veľký plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a v tomto momente naň môžeme (nemusíme) rozsypať na kúsky pokrájané ovocie (napríklad jahody).
  • Pečieme v horúcej rúre (200°C) zhruba 25 až 30 minút, kým nebude krásne zlatohnedé. Cesto sa počas pečenia nafúkne, ale neskôr zase klesne a vytvorí krásne plochý lievanec.
  • Pečený lievanec pokrájame na menšie kúsky a servírujeme posypaný práškovým cukrom s naším obľúbeným džemom či čerstvým ovocím a môžeme pridať aj šľahačku.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 5gFosfor: 117mgHorčík: 16mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 54µgCalcium: 124mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 341IUVlákniny: 1gKalórie: 196kcalDraslík: 163mgSodík: 121mgCholesterol: 10mgNasýtené tuky: 3gTuky: 8gProteíny: 6gSacharidy: 26gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: lievance
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče

Pridaj komentár