Obaľovaný karfiol na ázijský spôsob. Delikatesa!
Obaľovaný karfiol na ázijský spôsob. Delikatesa!
Suroviny – Ingrediencie:
- 1 ks karfiol
NA OBAĽOVANIE:
- hladká múka vajcia, strúhanka (ideálne panko), soľ
OMÁČKA:
- 80 ml sójová omáčka
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks limetka šťava
- 1 PL čili omáčka
- 2 KL kukuričný škrob
EŠTE POTREBUJEME:
- sezam jarná cibuľka
Postup varenia:
- Karfiol pokrájame na menšie ružičky, opláchneme a necháme odkvapkať.
- Rúru rozohrejeme na 180°C.
- Ružičky karfiolu obalíme najskôr v múke, potom v dobre posolenom vajíčku a nakoniec strúhanke.
- Obalený karfiol rozložíme na pech vystlaný papierom, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry (180°C) na 20 až 25 minút, kým nebude zlato-hnedý a chrumkavý.
- Medzitým si pripravíme omáčku: v rajnici zmiešame med, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, limetkovú šťavu a čili omáčku.
- Zmes privedieme k varu na miernom ohni a prilejeme škrob rozmiešaný v troche vody. Spolu prevaríme zhruba 2 minútky.
- Upečený karfiol opatrne premiešame spolu s omáčkou, presypeme do zapekacej misky alebo naspäť na plech, posypeme sezamom a vrátime do rúry na ešte 5-6 minút.
- Horúci karfiol posypeme nasekanou jarnou cibuľkou a môžeme podávať.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 1gKalórie: 1kcalDraslík: 3mgSodík: 1mgTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED