Recepty na obed Recepty na obed

Pečený karfiol v medovo-cesnakovej omáčke

Pečený karfiol v medovo-cesnakovej omáčke
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Obaľovaný karfiol na ázijský spôsob. Delikatesa!

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pečený karfiol v medovo-cesnakovej omáčke
Obaľovaný karfiol na ázijský spôsob. Delikatesa!
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 3 porcie
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

NA OBAĽOVANIE:

OMÁČKA:

  • 80 ml sójová omáčka
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 ks limetka šťava
  • 1 PL čili omáčka
  • 2 KL kukuričný škrob

EŠTE POTREBUJEME:

Postup varenia:
 

  • Karfiol pokrájame na menšie ružičky, opláchneme a necháme odkvapkať.
  • Rúru rozohrejeme na 180°C.
  • Ružičky karfiolu obalíme najskôr v múke, potom v dobre posolenom vajíčku a nakoniec strúhanke.
  • Obalený karfiol rozložíme na pech vystlaný papierom, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry (180°C) na 20 až 25 minút, kým nebude zlato-hnedý a chrumkavý.
  • Medzitým si pripravíme omáčku: v rajnici zmiešame med, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, limetkovú šťavu a čili omáčku.
  • Zmes privedieme k varu na miernom ohni a prilejeme škrob rozmiešaný v troche vody. Spolu prevaríme zhruba 2 minútky.
  • Upečený karfiol opatrne premiešame spolu s omáčkou, presypeme do zapekacej misky alebo naspäť na plech, posypeme sezamom a vrátime do rúry na ešte 5-6 minút.
  • Horúci karfiol posypeme nasekanou jarnou cibuľkou a môžeme podávať.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 1gKalórie: 1kcalDraslík: 3mgSodík: 1mgTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: karfiol
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
Ázijská kuchyňa · BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.