Recepty na obed Recepty na obed

Pečený jahňací chrbát na stredomorský spôsob

Pečený jahňací chrbát na stredomorský spôsob
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Recept na pečený jahňací chrbát. Vynikajúca, aromatická pochúťka (nielen) na jarné dni.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pečený jahňací chrbát na stredomorský spôsob
Vynikajúca, aromatická pochúťka (nielen) na jarné dni.
ČAS PRÍPRAVY: 45 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 10 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 149 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 ks rez jahňací chrbát s rebrami
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

MARINÁDA:

  • 8 strúčikov cesnak
  • 2 KL sušený rozmarín
  • 2 hrste petržlenová vňať čerstvá
  • 100 ml olivový olej
  • 1 ks citrón šťava

Postup varenia:
 

  • Mäsko nekrájame na kotlety, ale tak ako je v celku ho dobre posolíme, okoreníme z oboch strán.
  • Z cesnaku, byliniek, oleja a citrónovej šťavy vymixujeme voňavú marinádu.
  • Mäsko položíme na plech a potrieme marinádou z oboch strán. Necháme postáť pri izbovej teplote zhruba 30 minút a medzitým rozohrejeme rúru na 220°C.
  • Jahňacie vložíme do rúry a pečieme zhruba 15 minút. Potom ho otočíme a dopekáme z druhej strany zhruba 8 minút.
  • Takto bude mäso stredne prepečené. Pre ružovejšiu, alebo naopak prepečenejšiu pečieme o pár minút kratšie alebo dlhšie (3 až 5 minút).
  • Upečený chrbát prekryjeme alobalom a necháme ho ešte asi 15 minút odpočívať. Následne ho pokrájame na kotletky a servírujeme ku gréckemu šalátu alebo s domácim tzatziki a varenými zemiakmi.

Náš tip:

Mäsko nekrájame na kotlety, ale tak ako je v celku ho dobre posolíme, okoreníme z oboch strán.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 149kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 17gNasýtené tuky: 2gSodík: 1mgDraslík: 8mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 28IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 3mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 2mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: jahňací chrbát
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
MÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.