Recepty na obed Recepty na obed

Pečený hruškový čaj

Pečený hruškový čaj
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Ďalší chutný spôsob, ako uskladniť hrušky na dlhé mesiace.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pečený hruškový čaj
Ďalší chutný spôsob, ako uskladniť hrušky na dlhé mesiace.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 50 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 4 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 kg hrušky
  • 3 PL med kopcovité al. 150 g trstinový cukor
  • 2 ks menší citrón
  • 5 ks klinčeky celé
  • 3 ks badián kvietky

Postup varenia:
 

  • Hrušky umyjeme a spolu so šupkou pokrájame na menšie kocky alebo mesiačiky. Samozrejme, bez jadrovníkov.
  • Ovocie rozložíme na plech a pridáme a kocky pokrájané ošúpané citróny.
  • K hruškám pridáme celé klinčeky, badián a všetko prelejeme zahriatym medom.
  • Premiešame a plech vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na zhruba 50 minút.
  • Horúce hrušky spolu s uvoľnenou šťavou plníme do sterilizovaných pohárov a obrátené hore dnom ich necháme vychladnúť cez noc zabalené v deke.
  • Potom ich skladujeme na suchom, chladnom mieste hoc aj rok.
  • Čajík pripravíme rozmiešaním lyžice či dvoch hruškovej zmesi v šálke horúcej vody.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 2IUVlákniny: 1gKalórie: 4kcalDraslík: 10mgSodík: 1mgProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: napoje
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
NÁPOJE
   

Není povolené komentovať.