Recepty na obed Recepty na obed

Pečené zemiaky na hubách a víne

Pečené zemiaky na hubách a víne
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jednoduchá a fantastická rýchlovka bez mäsa, ktorá prevonia celú kuchyňu.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pečené zemiaky na hubách a víne
Jednoduchá a fantastická rýchlovka bez mäsa, ktorá prevonia celú kuchyňu.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 45 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 194 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 kg zemiaky
  • 2 PL rastlinný olej
  • 1 KL soľ
  • podľa chuti rasca mleté čierne korenie, mletá paprika

HUBY:

  • 2 PL rastlinný olej
  • 1 ks veľka cibuľa
  • 300 g huby dubáky, kozáky, kuriatka, šampiňóny, …
  • 4 strúčiky cesnak
  • podľa chuti soľ rasca, mleté čierne korenie

NA PODLIATIE :

Postup varenia:
 

  • Zemiaky umyjeme (nešúpeme), pokrájame na menšie kocky a navrstvíme na plech.
  • Pokvapkáme olejom a pridáme soľ a koreniny podľa chuti.
  • Všetko spolu premiešame a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút.
  • Medzitým si pripravíme huby: na rozpálenej panvici zahrejeme olej a pridáme na plátky nasekanú cibuľku, ktorú orestujeme do sklovita.
  • Pridáme umyté a na väčšie kúsky pokrájané huby, celé strúčiky cesnaku, rascu, čierne korenie a soľ.
  • 2 minútky orestujeme a stiahneme z plameňa.
  • Po 30 minútach vytiahneme zemiaky z rúry, nasypeme k nim restované huby, premiešame, podlejeme vínom a vrátime naspäť do rúry na 15 až 20 minút.
  • Podávame s čerstvým šalátom alebo ešte lepšie s nakladanou zeleninou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 194kcalSacharidy: 44gProteíny: 5gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 112mgDraslík: 1057mgVlákniny: 6gCukry: 2gVitamín A: 5IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 50mgCalcium: 32mgKyselina listová: 40µgŽelezo: 2mgHorčík: 58mgFosfor: 144mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: pečené zemiaky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.