Recepty na obed Recepty na obed

Pečené koleno s medovou glazúrou

Pečené koleno s medovou glazúrou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Často podceňovaný kúsok mäska sa zmení na nevýslovnú delikatesu a bude sa rozplývať na jazyku.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pečené koleno s medovou glazúrou
Často podceňovaný kúsok mäska sa zmení na nevýslovnú delikatesu a bude sa rozplývať na jazyku.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 3 hrs
0 mins
ČAS CELKOM: 3 hrs 20 mins
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 8 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 ks bravčové koleno
  • 2 ks bobkový list
  • 5 ks nové korenie celé
  • 5 ks čierne korenie celé
  • 1 KL rasca cela
  • 1 KL soľ
  • 1 ks mrkva
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • 1/2 ks malý zeler
  • 500 ml pivo svetlé, tmavé..

NA GLAZÚRU:

Postup varenia:
 

  • Koleno umyjeme pod tečúcou vodou, vložíme do veľkého hrnca a pridáme koreniny (soľ, čierne korenie, rascu, nové korenie a bob
  • Zeleninu očistíme a do hrnca ku kolienku pridáme prepolenú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a na kocky pokrájanú mrkvu a zeler.
  • Všetko zalejeme tmavým pivom a vodou tak, aby bolo mäso kompletne zaliate.
  • Na miernom ohni privedieme k varu, zakryjeme a varíme zhruba hodinu a pol, pričom zhruba po hodine koleno otočíme.
  • Potom koleno spolu so zeleninu uložíme do pekáča, podlejeme pivovým vývarom, potrieme medovou omáčkou a dáme do rúry vyhriatej na 160°C a pečieme približne rovnaký čas, ako sme koleno varili – 90 minút.
  • Počas pečenia koleno pravidelne polievame vývarom a v zhruba polovici ho otočíme a potrieme zvyškom medovej omáčky.
  • Podávame s chlebíkom, chrenom, nakladanými feferónkami, horčicou a dobre vychladeným pivom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 8kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 194mgDraslík: 10mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 3mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 3mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koleno
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BRAVČOVÉ MÄSO · MÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.