Recepty na obed Recepty na obed

Pečené jablká s vločkami, orechmi a medom

Pecene jablka s vlockami, orechmi a medom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Pečené jablká s vločkami, orechmi a medom. Jednoduchý a zdravý dezert na ráno i na večerné maškrtenie.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pečené jablká s vločkami, orechmi a medom
Jednoduchý a zdravý dezert na ráno i na večerné maškrtenie.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Druh jedla: Olovrant
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 10 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 ks väčšie jablko
  • 1/2 hrnčeka ovsené vločky
  • 1 hrsť vlašské orechy
  • 1/2 KL škorica
  • 2 PL maslo
  • 2 PL med

Postup varenia:
 

  • Rúre rozohrejeme na 170°C.
  • Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, prepolíme a položíme rezom dole na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • V miske spolu premiešame vločky, nasekané orechy. Škoricu a všetko prelejeme roztopeným maslom.
  • Vzniknutou zmesou posypeme jablká, ktoré následne prelejeme tekutým medom a dáme piecť do rúry na 20 až 25 minút (170°C).
  • Pečené jablká servírujeme s lyžicou gréckeho jogurtu alebo s kopčekom zmrzliny, ak neriešime kalórie.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 10kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 9mgDraslík: 7mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 37IUCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: med, orechy
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče

Leave a Reply