Recepty na obed Recepty na obed

Pečené bravčové rebrá

Pecene bravcove rebra
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Delikatesa, ktorá nemusí byť len výsadou grilovačiek.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pečené bravčové rebrá
Delikatesa, ktorá nemusí byť len výsadou grilovačiek.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 2 hrs 50 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 3 hrs
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 34 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 kg bravčové rebrá
  • 50 g trstinový cukor
  • podľa chuti údená paprika granulovaný cesnak
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

OMÁČKA NA POTRETIE:

Postup varenia:
 

  • Ostrým nožom narežeme blanu na strane s rebrami a stiahneme ju.
  • Rebrá položíme na plech vystlaný alobalom a posypeme cukrom, poprášime mletou paprikou, granulovaným cesnakom.
  • Pridáme soľ, korenie a všetko vmasírujeme do mäsa.
  • Rebrá aj zvrchu prekryjeme alobalom a pomaly pečieme v rúre vyhriatej na 150°C zhruba 2,5 hodiny.
  • Medzitým si vymiešame jednoduchú omáčku na potretie tak, že v miske spolu premiešame kečup, horčicu, worcestrovu omáčku a med.
  • Potom stiahneme vrchný alobal, rebrá potrieme pripravenou omáčkou, rúru vyhrejeme na 200°C a pečieme ešte ďalších 20 minút.
  • K pečeným rebrám sa výborne hodí nakladaná zelenina a čerstvý chlieb.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 9gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 2mgVitamín A: 1IUVlákniny: 1gKalórie: 34kcalDraslík: 10mgSodík: 7mgProteíny: 1gSacharidy: 9gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: bravčové rebrá
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
BRAVČOVÉ MÄSO · MÄSITÉ JEDLÁ

Pridaj komentár