Recepty na obed Recepty na obed

Pastierky koláč s pórom a syrom

Vynikajúci slaný koláč s pórom a špenátom pod zemiakovou krustou.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp


Vynikajúci slaný koláč s pórom a špenátom pod zemiakovou krustou.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Pastierky koláč s pórom a syrom
Vynikajúci slaný koláč s pórom a špenátom pod zemiakovou krustou.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Porcie: 6 porcie
Kalórie: 307 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 250 g tavený syr
  • 2 ks pór
  • 300 g mrazený špenát
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 200 ml zeleninový vývar bujón
  • 2 PL maslo
  • 200 ml smotana na šľahanie

ZEMIAKOVÉ PYRÉ:

  • 6 ks zemiaky
  • 200 ml smotana na šľahanie alebo plnotučné mlieko
  • 50 g maslo
  • 100 g strúhaný syr čedar, eidam, ementál, …
  • soľ mleté čierne korenie, čerstvo mletý muškátový oriešok

Postup varenia:
 

  • Očistené zemiaky uvaríme domäkka, scedíme a spolu so smotanou, maslom a soľou popučíme na redšiu kašu. Nakoniec zľahka primiešame syr a necháme stáť bokom.
  • Rúru rozohrejeme na 180 °C.
  • Vo väčšej rajnici rozpálime maslo, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, na kolieska pokrájaný pór, ochutíme soľou a korením a krátko restujeme. Pridáme špenát a opäť restujeme. Zalejeme vývarom, prevaríme a pridáme smotanu, tavený syr, muškátový oriešok a varíme nie viac ako 2-3 minútky. Odstavíme a zmes navrstvíme na dno pekáča.
  • Celý povrch pokryjeme zemiakovým pyré a dáme piecť na cca 25 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 307kcalSacharidy: 6gProteíny: 7gTuky: 29gNasýtené tuky: 15gCholesterol: 66mgSodík: 818mgDraslík: 203mgVlákniny: 1gCukry: 5gVitamín A: 996IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 226mgKyselina listová: 5µgŽelezo: 1mgHorčík: 7mgFosfor: 416mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.