Recepty na obed Recepty na obed

Palacinková torta s čokoládovým krémom a orieškami

CESTO: 6 ksvajce 4 PLkryštálový cukor 330 ghladká múka 1 štipkasoľ 100 gmaslo 700 mlplnotučné mlieko maslo, olej na panvicu KRÉM: 300 gčokoláda na varenie 300 ml33% smotana na šľahanie 1 hrsťorechy (vlašské, lieskovce, mandle, ...) na ozdobu POSTUP 1 Celé vajíčka rozbijeme do misky a vyšľaháme s cukrom. 2 Pridáme preosiatu múku a štipku soli a dobre premiešame. 3 Cesto dokončíme zamiešaním roztopeného masla a mlieka. 4 Do panvice o priemere okolo 20 cm potom na troche rozohriateho masla s kvapkou oleja nalejeme toľko cesta, aby sa nám vytvorila tenká placka na dne panvice. 5 Palacinky opekáme z oboch strán, pokiaľ nechytia zlatohnedú farbu. Medzi jednotlivými prilievaniami cesta, panvicu vždy jemne vymastíme maslom a kvapkou oleja. Z tohto množstva cesta v závislosti od veľkosti panvice by sme mali pripraviť okolo 20 palaciniek. 6 Upečené palacinky ukladáme na seba a necháme vychladnúť bokom. 7 Na krém si v rajnici zahrejeme polovicu smotany (150 ml) a tesne predtým ako sa začne variť ňou prelejeme nadrobno naseknú čokoládu. Vymiešame kým sa všetka čokoláda neroztopí a následne vložíme na 15 minút do mrazničky. 8 Do vychladnutého krému prilejeme zvyšnú smotanu (150 ml) a spolu vyšľaháme do tuhého krému. 9 Zhruba tretinu krému odoberieme na finálne zdobenie. 10 Na plytkom tanieri či tortovom podnose potom postupne vrstvíme palacinky, ktoré potierame tenučkou vrstvou krému. Nemala by byť hrubšia než hrúbka palaciniek. 11 Nakoniec potrieme vrch i boky torty zvyšným krémom a pekne zarovnáme. 12 Vrch dozdobíme orieškami, ktoré sme nasekali a nasucho opražili na suchej panvici. 13 Tortu uložíme do chladu aspoň na dve hodiny.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Túto krásku zvládne pripraviť aj absolútny cukrársky antitalent. A áno! Chutí presne tak ako vyzerá…

5 hviezdičiek 2 hodnotení
Palacinková torta s čokoládovým krémom a orieškami
Túto krásku zvládne pripraviť aj absolútny cukrársky antitalent. A áno! Chutí presne tak ako vyzerá…
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 243 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

KRÉM:

  • 300 g čokoláda na varenie
  • 300 ml 33% smotana na šľahanie
  • 1 hrsť orechy vlašské, lieskovce, mandle, … na ozdobu

Postup varenia:
 

  • Celé vajíčka rozbijeme do misky a vyšľaháme s cukrom.
  • Pridáme preosiatu múku a štipku soli a dobre premiešame.
  • Cesto dokončíme zamiešaním roztopeného masla a mlieka.
  • Do panvice o priemere okolo 20 cm potom na troche rozohriateho masla s kvapkou oleja nalejeme toľko cesta, aby sa nám vytvorila tenká placka na dne panvice.
  • Palacinky opekáme z oboch strán, pokiaľ nechytia zlatohnedú farbu. Medzi jednotlivými prilievaniami cesta, panvicu vždy jemne vymastíme maslom a kvapkou oleja. Z tohto množstva cesta v závislosti od veľkosti panvice by sme mali pripraviť okolo 20 palaciniek.
  • Upečené palacinky ukladáme na seba a necháme vychladnúť bokom.
  • Na krém si v rajnici zahrejeme polovicu smotany (150 ml) a tesne predtým ako sa začne variť ňou prelejeme nadrobno naseknú čokoládu. Vymiešame kým sa všetka čokoláda neroztopí a následne vložíme na 15 minút do mrazničky.
  • Do vychladnutého krému prilejeme zvyšnú smotanu (150 ml) a spolu vyšľaháme do tuhého krému.
  • Zhruba tretinu krému odoberieme na finálne zdobenie.
  • Na plytkom tanieri či tortovom podnose potom postupne vrstvíme palacinky, ktoré potierame tenučkou vrstvou krému. Nemala by byť hrubšia než hrúbka palaciniek.
  • Nakoniec potrieme vrch i boky torty zvyšným krémom a pekne zarovnáme.
  • Vrch dozdobíme orieškami, ktoré sme nasekali a nasucho opražili na suchej panvici.
  • Tortu uložíme do chladu aspoň na dve hodiny.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 243kcalSacharidy: 32gProteíny: 4gTuky: 11gNasýtené tuky: 2gCholesterol: 3mgSodík: 168mgDraslík: 50mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 451IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 10mgKyselina listová: 76µgŽelezo: 2mgHorčík: 10mgFosfor: 49mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.