Recepty na obed Recepty na obed

Osviežujúca pena z čiernych ríbezlí

Osviežujúca pena z čiernych ríbezlí
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Ľahučká, príjemne kyselkavá pena, ktorá osvieži a pohladí na duši.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Osviežujúca pena z čiernych ríbezlí
Ľahučká, príjemne kyselkavá pena, ktorá osvieži a pohladí na duši.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 5 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 15 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 2 porcií
Kalórie: 97 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Ak máme mrazené ríbezle, necháme ich pri izbovej teplote postáť asi 1 hodinu.
  • Želatínu zamiešame s trochou mlieka a necháme napučať.
  • Ovocie nasypeme do mixéra, rozmixujeme a precedíme cez husté sitko do rajnice.
  • Do rajnice pridáme cukor a na miernom plameni zahrievame (nevaríme), kým sa cukor nerozpustí.
  • Potom pridáme napučanú želatínu , miešame a zahrievame (opäť nevaríme), kým sa želatína nerozpustí v ovocnej omáčke.
  • Omáčku opäť precedíme do čistej misky a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
  • Smotanu vyšľaháme v inej miske do šľahačky a na tri razy ju jemne zapracujeme do vychladnutej ríbezľovej omáčky.
  • Penu rozdelíme do misiek a uložíme do chladu na aspoň 2 hodiny.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 97kcalSacharidy: 25gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 1mgDraslík: 2mgCukry: 25gVitamín A: 2IUVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: pena
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY
   

Není povolené komentovať.