Recepty na obed Recepty na obed

Orechy v mede

Orechy v mede
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Chrumkavé potešenie v mede poslúži ako zásoba energie nielen počas zimných mesiacov.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Orechy v mede
Chrumkavé potešenie v mede poslúži ako zásoba energie nielen počas zimných mesiacov.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 0 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 5 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 342 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • trochu zmes orechov vlašské orechy, mandle, lieskovce, kešu, …
  • trochu tekutý med

Postup varenia:
 

  • Orechy môžeme použiť buď jeden druh alebo si vytvoríme zmes. Väčšie oriešky (para alebo vlašské) prepolíme či nasekáme na menšie kúsky.
  • Oriešky nasypeme do čistých, suchých pohárov a zalejme dostatočným množstvom medu tak, aby boli všetky ponorené.
  • Poháre dobre utiahneme viečkami a uložíme na tmavé miesto na minimálne mesiac.
  • Potom už len po lyžičkách vychutnávame samotné, v palacinkách alebo ako sladidlo v raňajkovej kaši alebo smoothie.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 342kcal
Kľúčové slovo: orechy
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED

                           
Kategórie receptov:
DEZERTY
   

Není povolené komentovať.