Recepty na obed Recepty na obed

Orechovo-jablková štrúdľa

Orechovo-jablková štrúdľa
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Rýchla, voňavá a fantastická! Nič nepoteší ku šálke horúceho čaju či dobrej kávy viac, ako chrumkavá štrúdľa.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Orechovo-jablková štrúdľa
Rýchla, voňavá a fantastická! Nič nepoteší ku šálke horúceho čaju či dobrej kávy viac, ako chrumkavá štrúdľa.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 43 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 balíček štrúdľové cesto
  • 2 PL rozpustené maslo

PLNKA NA JEDNU ŠTRÚDĽU:

  • 3 ks jablká
  • 3 PL mleté vlašské orechy
  • 1 balíček škoricový cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor

EŠTE POTREBUJEME:

Postup varenia:
 

  • Na jednu štrúdľu použijeme 2 pláty z balíčka štrúdľového cesta: jeden si rozprestrieme na pracovnú dosku a pokvapkáme ho rozpusteným maslo. Naň priložíme druhý plát, ktorý tiež pomastíme maslom.
  • Potom umyjeme a postrúhame jabĺčka, ktoré navrstvíme na štrúdľové cesto.
  • Jablká posypeme mletými orechmi a osladíme vanilkovým i škoricovým cukrom.
  • Štrúdľu zrolujeme, premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajíčkom.
  • Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C zhruba 20 minút.
  • Pred podávaním štrúdľu zasnežíme práškovým cukrom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 43kcal
Kľúčové slovo: dezert
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.