Recepty na obed Recepty na obed

Nepečený čokoládový koláč s bazovým sirupom

Nepečený čokoládový koláč s bazovým sirupom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jednoduchý, ale delikátny koláč, ktorý kombinuje intenzívne chute čokolády a bazy.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Nepečený čokoládový koláč s bazovým sirupom
Jednoduchý, ale delikátny koláč, ktorý kombinuje intenzívne chute čokolády a bazy.
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 0 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Desiata, Večera
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 126 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

KORPUS:

  • 250 g maslový koláč
  • 100 ml maslo
  • 2 PL bazový sirup

PLNKA:

  • 300 g horká čokoláda
  • 150 ml smotana na šľahanie
  • 3 PL bazový sirup
  • 1 štipka soľ

Postup varenia:
 

  • Korpus: sušienky podrvíme na prach, prilejeme roztopené maslo a bazový sirup. Premiešame.
  • Pieskovitú zmes utlačíme na dno a boky koláčovej formy a uložíme do chladničky.
  • Plnka: v rajnici zahrejeme smotanu (nevaríme!) a prelejeme ňou nasekanú čokoládu.
  • Pridáme štipku soli a vymiešame čokoládovú plnku. Keď sa všetka čokoláda rozpustí, zamiešame do nej bazový sirup a nalejeme ju na korpus.
  • Koláč uložíme do chladničky na aspoň 4 hodiny, ideálne na noc.
  • Pri servírovaní ho môžeme ozdobiť bazovými kvietkami.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 126kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 14gNasýtené tuky: 4gCholesterol: 10mgSodík: 181mgDraslík: 32mgCukry: 1gVitamín A: 564IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 24mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 2mgFosfor: 24mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
Koláče

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.