Recepty na obed Recepty na obed

Nepečené tvarohovo-čerešňové rezy

Nepečené tvarohovo-čerešňové rezy
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp


Recept na nepečené tvarohovo-čerešňové rezy. Jednoducho, chutne a bez pečenia!

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Nepečené tvarohovo-čerešňové rezy
Recept na nepečené tvarohovo-čerešňové rezy. Jednoducho, chutne a bez pečenia!
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 2 hrs
0 mins
ČAS CELKOM: 2 hrs 30 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 10 porcií
Kalórie: 168 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

KORPUS:

  • 300 g čokoládové sušienky
  • 100 g maslo

KRÉM:

  • 500 g jemný tvaroh
  • 200 ml smotana na varenie
  • 6 želatína
  • 150 g práškový cukor
  • 500 ml smotana na šľahanie

ZDOBENIE:

  • 300 g čerešne
  • 1 balíček Červené tortové želé

Postup varenia:
 

  • Sušienky rozdrvíme na prach mažiarom, valčekom alebo v mixéri. V miske potom zmiešame sušienky s rozpusteným maslom. Cestom vystelieme dno menšieho hlbokého plechu a uložíme ho do chladničky.
  • Na krém: namočíme plátky želatíny. Zahrejeme smotanu na varenie (nie aby sa varila) a vložíme do nej vyžmýkané plátky želatíny. Odstavíme z ohňa, vymiešame a necháme chladnúť. Tvaroh vymiešame s cukrom a zamiešame doň vychladnutú želatínovú zmes. Nakoniec do krému jemne zašľaháme polotuhú šľahačku a vylejeme ho na plech. Uložíme do chladničky na aspoň 3 hodiny.
  • Medzitým si umyjeme a odkôstkujeme čerešne. Tie potom nasekáme na menšie kúsky a zasypeme nimi povrch koláča. Nakoniec prelejeme vychladnutým tortovým želé a dáme ešte na hodinku zatuhnúť do chladničky.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 168kcalSacharidy: 2gProteíny: 1gTuky: 18gNasýtené tuky: 7gCholesterol: 26mgSodík: 134mgDraslík: 75mgCukry: 1gVitamín A: 669IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 58mgKyselina listová: 4µgŽelezo: 1mgHorčík: 5mgFosfor: 60mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: rezy
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče · Talianska kuchyňa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.