Recepty na obed Recepty na obed

Nadýchané japonské lievance

Nadychane japonske lievance
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vysoké a jemné japonské lievance, ktoré rozhodne stoja za trochu námahy.

Ohodnoďte recept
Nadýchané japonské lievance
Vysoké a jemné lievance, ktoré rozhodne stoja za trochu námahy.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 12 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.
  • Žĺtky vyšľaháme metličkou spolu s mliekom a preosejeme k nim múku a kypriaci prášok. Vymiešame do hladka, ale len zľahka, kým sa múka zapracuje.
  • Bielky spolu s cukrom a citrónovou šťavou vyšľaháme do hustého, lesklého snehu.
  • Pred dokončením cesta dáme panvicu s pokrievkou a hrubším dnom zahrievať nad menší plameň, aby bola dostatočne nahriata hneď, ako dokončíme cesto.
  • Bielkový sneh po tretinách zapracujeme do žĺtkovej zmesi a cesto navrstvíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.
  • Dno panvice potrieme kvapkou oleja pomocou maslovačky a z cukrárskeho vrecka postupne striekame vysoké lievance, ktoré zakryté pečieme zhruba 3 až 5 minút z každej strany. Keď ich otočíme, jemne na ne zatlačíme, aby sa vyrovnali a opäť zakryté pečieme z druhej stany.
  • Je dobré mať prílohy (maslo, javorový sirup, ovocie, šľahačku, …) po ruke a servírovať lievance hneď ako sa dopečú, nakoľko ako chladnú strácajú svoju nadýchanosť.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 7mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 3µgCalcium: 9mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín A: 7IUVlákniny: 1gKalórie: 12kcalDraslík: 5mgSodík: 15mgCholesterol: 4mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 2gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: lievance
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče

Pridaj komentár